Grasmatten

Wilt u graag een prachtig gazon zonder onkruid, dat direct groen is en u snel kan betreden?
Dankzij onze grasmatten kan u meteen van uw gazon genieten!
Onze grasmatten of graszoden zijn van degelijke kwaliteit zodat u lang plezier heeft van uw gazon. Daarom hebben we enkel 1x per week een lading verse grasmatten en ligt er niets op stock. Zo garanderen we de beste kwaliteit.
De kant-en-klare grasmatten zijn 1 m² (58cm x 173cm) en vallen onder de categorie “sportgazon”. Dit soort graszoden kan tegen een stootje en is de ideale allround gazon. Heeft u geen tijd om de grasmatten op te halen? Dan leveren we ze bij u op locatie. Dit doen we niet alleen voor professionals (zoals tuinbedrijven) maar ook voor particulieren.
Kom alle grasmatten bij tuincentrum tielens ontdekken

Voordelen grasmatten

Volledig mos - en onkruidvrij
Geen mogelijke vogelschade
Uitstekende kwaliteit
Snel en zeer mooi resultaat
Beloopbaar na 1 week
Intensief bruikbaar na 3 weken
Gratis tips & advies
we geven je graag onze tips en advies voor het besteresultaat
Uitvoerende service
we kunnen u helpen met de aanleg van uw grasmatten
Scherpe prijs
koop kwalitatieve grasmatten tegen uiterst voordelige prijzen
Kom ons tuincentrum bezoeken of plaats meteen uw bestelling om grasmatten te kopen!
grasmatten kopen

Grasmatten leggen of gras zaaien?

Er is ook een alternatief voor het leggen van graszoden, namelijk gras zaaien. Het is eigenlijk vrij simpel om een keuze te maken tussen deze 2 manieren. Gaat u echt voor een zo laag mogelijke kost dan is gras zaaien interessanter dan grasmatten leggen. Maar hecht u meer waarde aan een direct onkruidvrij gazon dat u snel kan betreden en ook volop groen is, kiest u best voor grasmatten. Bij beiden methodes zijn de voorbereiding van de aarde en onderhoud van het gazon vrijwel hetzelfde.
In ons tuincentrum vindt u alles om beide manieren tot een mooi eindresultaat te brengen. Want naast de kwaliteitsvolle grasmatten kan u ook kiezen uit graszaad en allerlei meststoffen. Daarbij staan we ook klaar met eerlijk advies en praktische tips. En als u het misschien helemaal niet ziet zitten om zelf aan de slag te gaan, helpen we u met onze tuinaanleg.

Enkele tips voor een langdurig gezonde grasmat!

Voorbereiding

• Heeft u al gras liggen? Dan is de eerste stap om dit kapot te spuiten en de aarde inclusief gazon om te frezen.
• Als de aarde klaar is, moet u deze voorzien van mest en nivelleren/egaliseren. Als u geen zin heeft om dit zelf te doen, kunnen wij u helpen

Grasmatten leggen

• In principe kan u het hele jaar door graszoden leggen maar het is af te raden om dit te doen bij vriestemperaturen, een modderige grond of in de brandende zon.
• De grasmatten legt u best kort tegen mekaar voor het beste resultaat
• Omdat de graszoden na het leggen voldoende water nodig hebben, kan je dit best doen een dag voordat het zal regenen. Anders moet u de graszoden zeker laten besproeien.

Onderhoud

• Doe zeker 2x per jaar mesten, eventueel met een meststof die zowel mest als onkruid bestrijdt. Vermijd wel om dit te doen tussen december en januari omdat het gazon dan gevoelig is voor schimmels en bevriezing.
• Om verzuring tegen te gaan gooit u best kalk aan het einde van de winter. Zo voorkomt u mossen en geeft u het gras een gezonde groei.